Integritetspolicy - Aatos.app

Aatos.app -tjÀnstens integritetspolicy

PERSONUPPGIFTSANSVARIG

Aatos Legal Technology Oy (2901500-3)
Lappviksgatan 16
00180 Helsingfors
Finland

Vid frÄgor om integritetspolicyn, kontakta
Sophie Suvanto
sophie@aatos.app

Dataskyddsombud Àr
Tatu MÀenpÀÀ
tatu@aatos.app

1. ALLMÄNT

Denna integritetspolicy berör Aatos.app-internettjĂ€nst (“Aatos”).

2. AVTAL OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

Aatos.app fungerar som behandlare av personuppgifter för personuppgifter som lÀggs till av anvÀndaren. NÀr det gÀller personuppgifter som lÀggs till av en anvÀndare Àr den personuppgiftsansvarige den anvÀndare som har lagt till personuppgifterna.

3. SYFTE OCH SKÄL FÖR BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

Personuppgifter anvÀnds för att identifiera Aatos-anvÀndare och för att uppfylla avtalsförhÄllandet mellan Aatos.app och anvÀndaren av tjÀnsten. Personuppgifter anvÀnds för Aatos.app anvÀndarmeddelanden, anvÀndarstatistik, utveckling av tjÀnsten samt för marknadsföring.

Behandling av personuppgifter baseras pÄ det avtal som ingÄtts med Aatos i samband med registreringen. Behandling av personuppgifter kan ocksÄ baseras pÄ separata avtal som ingÄs av anvÀndaren med Aatos efter registreringen.

4. PERSONLIG INFORMATION SOM BEHANDLAS

Vi behandlar en eller flera av följande personuppgifter:

Förnamn, efternamn, födelsedatum, personnummer, adress, telefonnummer, e-postadress, familjesituation, information om tillgÄngar, skulder och fordringar, underskrifter, personlig information mottagen frÄn myndigheter, personlig information frÄn handlingar som lÀggs till i tjÀnsten, teknisk information som samlas in via kakor (cookies), teknisk information som samlats in under anvÀndningen av tjÀnsten och betalningsinformation.

5. INFORMATIONSKÄLLOR

Personlig information samlas in direkt frÄn anvÀndaren, frÄn information som lÀggs till av anvÀndaren eller genom anvÀndarens kakor (cookies).

Personlig information kan Àven lÀggas till av en annan anvÀndare av tjÀnsten. NÀr det gÀller denna information bör anvÀndaren i första hand kontakta anvÀndaren som lagt till informationen.

6. VEM BEHANDLAR PERSONUPPGIFTER?

TillgÄng till personuppgifterna Àr begrÀnsade till personer som för sitt arbete eller uppgift har anledning att fÄ tillgÄng till personuppgifter. Dessa individer Àr bundna av ett sekretessavtal.

Av tekniska skĂ€l kan personuppgifter överföras utanför Europeiska Unionen eller Europeiska Unionens SamarbetsomrĂ„de. Överföringen sker förutsatt att Europeiska Kommissionen finner att nivĂ„n pĂ„ dataskyddet i mĂ„llandet Ă€r tillrĂ€cklig eller att den part som tar emot uppgifterna utanför Europeiska Unionen Ă„tar sig att vidta lĂ€mpliga skyddsĂ„tgĂ€rder som krĂ€vs enligt dataskyddslagstiftningen.

Servrar: Amazon Web Services Inc. och Google Ireland Ltd.

Övervakare för nĂ€tverkstrafik: Google Ireland Ltd.

7. HUR LÄNGE VI SPARAR PERSONUPPGIFTER

Personuppgifter sparas sÄ lÀnge som anvÀndaren har ett anvÀndarkonto hos Aatos.

8. SKYDD AV PERSONUPPGIFTER

Aatos har implementerat och anvÀnder lÀmpliga tekniska, organisatoriska och administrativa informationssÀkerhetsförfaranden för att skydda all information som vi har frÄn förlust, missbruk, obehörig anvÀndning, utlÀmning, Àndring och förstörelse.

9. ÖVERLÅTELSE AV PERSONUPPGIFTER

Vi kan lÀmna ut dina personuppgifter till tredje parter, sÄsom myndigheter, leverantörer av varor och tjÀnster, betalningsleverantörer och affÀrspartners. Vi sÀkerstÀller alltid att de sekretessförpliktelser som saken krÀver uppfylls.

10. DEN REGISTRERADE ANVÄNDARENS RÄTTIGHETER

För frÄgor som berör en registrerad anvÀndarens rÀttigheter kan anvÀndaren vara i kontakt med sophie@aatos.app eller med Aatos dataskyddsombud pÄ adressen tatu@aatos.app.

En registrerad anvÀndare har följande rÀttigheter: rÀtten att inspektera och fÄ tillgÄng till uppgifterna, rÀtten att korrigera och radera, rÀtten att begrÀnsa behandlingen, rÀtten att invÀnda och rÀtten att överklaga.

11. KONTAKTA AATOS ELLER INTEGRITETSSKYDDSMYNDIGHETEN

Om du har frÄgor som berör integritetspolicyn kan du ta kontakt med Aatos kundtjÀnst eller direkt med Aatos dataskyddsombud pÄ adressen tatu@aatos.app. Du kan Àven lÀmna ett klagomÄl till integritetsskyddsmyndigheten.